wanddecoratie

Fotolijsten, Spiegels, Krijtborden en Baklijsten

Reclame

Fotolijsten

De afgelopen tijd is het fotograferen steeds populairder geworden. De komst van de smartphone heeft ervoor gezorgd dat iedereen altijd toegang heeft tot een fototoestel en dus ook altijd de mooiste foto’s kan maken. Een fotolijst kan een leuke toevoeging zijn aan je foto herinneringen, kunst of afbeelding. De uitdaging is om dit mooi te combineren met je interieur zodat het bij elkaar past, maar waar moet je nou op letten bij het selecteren van een bijpassend foto lijst?

Schilderijlijst

Een schilderijlijst is niet zomaar een lijst, maar deze fotolijsten zijn speciaal ontworpen voor het inlijsten van canvas. Daarnaast geven de baklijsten een extra zwevend en ruimtelijk gevoel. Door het zwevende effect worden deze lijsten ook wel zwevende lijsten genoemd. Wanneer je werk is ingelijst is er nog ruimte tussen de lijst en het werk. Belangrijk bij deze canvaslijsten is dat deze baklijsten zonder glas zijn. De reden hiervoor is dat canvasdoeken en andere panelen zich niet goed lenen om achter een glasplaat te worden geplaatst. De achterwand ontbreekt om het zwevende effect te kunnen garanderen.

Glassoorten

Er zijn veel verschillende soorten glasplaten die geschikt zijn voor een wissellijst. Zo heb je gewoon helder glas, plexiglas, Anti reflectie glas (ook wel ontspiegeld glas genoemd), Preservation glas (beschermt goed tegen verkleuren van het werk) en museumglas (wordt vaak gebruikt voor tentoonstellingen). Het meest gebruikte glassoort is gewoon helder glas. Dit is vaak ook de beste keuze. Heb je altijd veel last van de weerspiegeling van het licht? Dit is met Anti Reflectie glas verleden tijd. Dit glassoort is voorzien van een coating die ook bij brillen gebruikt wordt. Dit maakt dat dit glassoort perfect is om het reflecteren van de zon of ander licht tegen te gaan. Bij grotere wissellijsten wordt er vaak gebruik gemaakt van polystyreen. Dit heeft als voordeel dat dit polystyreen meestal een ontspiegelde coating heeft. Deze ontspiegeling zorgt ervoor dat een groot deel van de weerspiegeling wordt voorkomen. Je kunt dit vergelijken met je bril. Je kiest echter voor preservation glas als je van plan bent om het wat duurdere werk te gaan inlijsten, zoals een dure schilderij. Het fijne aan preservation glas is namelijk dat dit het vervagen van de kleuren tegengaat. Wil je de lijst gaan gebruiken voor tentoonstellingen? Kies dan voor museumglas. Dit type glas is bijna niet te zien, voorkomt reflecties en voorkomt daarnaast ook het verkleuren.

Prints met Lijst

Met prints geef je jouw kamer een nieuw leven. Laat posters die je voor jouw kamer kiest echt jouw persoonlijkheid weerspiegelen. Op deze manier geef je je huis echt een persoonlijke touch. Posters zijn geschikt voor iedere ruimte, van je huiskamer tot je slaapkamer. Door te kiezen voor verschillende prints kun je eenvoudig een collage maken. Denk hierbij aan keuze voor verschillende prints maar varieer ook in afmetingen. Ben je al geïnspireerd? Kijk dan even bij de sites hieronder:

Spiegels

Wandspiegels kunnen een ruimtelijker beeld geven, daarnaast geven ze extra sfeer. In sommige gevallen kan hij ook wat meer licht in de kamer brengen door de werking van het licht. Alle spiegels zijn uitgerust met een MDF achterwand, met ophangsysteem. Hierdoor kunnen ze in iedere ruimte worden opgehangen. Of het nou gaat om een badkamerspiegel, een grote spiegel voor in de gang of de woonkamer. Het kader en de grootte bepalen de uitstraling van je ruimte. Dit maakt de spiegel met kader een cruciaal product voor het ruimte. Kies je voor een eenvoudige wandspiegel of ga jij voor een gewaagd exemplaar en creëer je zo het pronkstuk van je badkamer?

Hoe maak je een spiegel schoon?

Heb je een spiegel in je woning hangen, maar wil je een keer goed weten hoe je die eigenlijk het beste schoon kan maken? Eigenlijk is het advies wat ons betreft heel eenvoudig. Maak je wandspiegel op dezelfde wijze schoon als dat je doet bij je ramen. Met warm water en afwasmiddel. Op deze manier zorg je ervoor dat stof en vettige vlekken verdwijnen. Gebruik van een microvezeldoek kan helpen om vegen te voorkomen. Zijn er wel strepen op je spiegel ontstaan? Dan kun je eenvoudig met een oude krant de strepen en vegen verwijderen.

Passe-Partout

Een passe-partout is een kartonnen omranding, die om de inlijsting wordt geplaatst en de ruimte tussen het foto en de lijst vult. Daarnaast kunnen passe-partouts gebruikt worden om posters van een afwijkend formaat in een normaal afmeting fotolijst te kunnen doen. Het advies is om een passe-partout altijd een centimeter kleiner te maken dan de werk die je wilt inlijsten. Hierdoor valt het werk niet door de passepartout en blijft hij dus goed op zijn plaats.

Krijtborden met Lijst

Krijtborden met lijst zijn ideaal om iets op te schrijven, zoals een boodschappenlijst, of om je ruimte net wat persoonlijker te maken met een mooie design. Onze krijtborden met lijst zijn te beschrijven met krijtjes of met krijtstiften. De schrijfborden zijn eenvoudig schoon te maken met een vochtige schoonmaakdoek. Een schrijfbord wordt ook wel eens een schoolbord genoemd. Deze borden worden niet alleen op school gebruikt, maar je ziet ze ook terug in horecagelegenheden, winkels of in huis. Trek eenvoudig extra aandacht met creatieve uiting op een krijtbord met lijst. Wat vaak wordt gedaan door middel van krijtjes of een krijtstift. Voor elke denkbare toepassing kun je goedkoop een krijtbord.

Aluminium Wissellijst

Bij de keuze voor een wissellijst is het erg belangrijk om te kiezen voor het goede materiaal. Wissellijsten van aluminium geven een extra luxe gevoel. Deze fotolijsten zijn goed geschikt voor bijvoorbeeld een industriele kamer, maar zijn ook erg goed te combineren met andere inrichtingen. Kies jij ook voor de luxe van een aluminium lijst?